Racen door Cambodja!
Door: Ivo
Blijf op de hoogte en volg Ivo
28 Juni 2006 | Cambodja, Khett Siem Reab
Vraag de chauffeur om een goedkope eettent, die hij zeker weet. Ga met de chauffeur mee en beland in een tent met alleen maar lokale taxichauffeurs, eet en drink met ze mee voor twee dollar. Vergeet vooral niet om veel te lachen om hun flauwe grappen en let niet teveel op de mensen die je aan zitten te staren!
De volgende ochtend pak je de bus naar Siem Reap, ga naast een meisje zitten die lekker met sprinkhanen in de weer is en stap vervolgens zeven uur later uit, om platgewalst te worden door allerlei Tuk-tuk mannetjes. Voor 20 cent zoek je de beste ertussen uit. 's Avonds ga je naar een van de acht wereldwonderen: Angkor! Dit is echt een schitterende plek om te verdwalen. Vervolgens blijf je drie dagen in Angkor rondhangen, elke dag met ander vervoer, de fiets, tuk-tuk en motobike. Iedereen kent de plaatjes wel van Angkor Wat of Bayon(zo niet dan zou ik maar als de wiederweerga de foto´s gaan bekijken.) De dagen vliegen voorbij met alle bezienswaardigeheden hier, vergeet niet om twee keer om vijf uur op te staan voor de zonsopgang om vervolgens te zien dat het regent en weer in bed te duiken.
Om Cambodja te verlaten kan je een vliegtuig pakken, wat je enorm veel geld kost. De bus daarentegen is goedkoop, maar het is wel een zit van twaalf uur lang, waarvan er zes over een onverharde weg zijn, waar je gemiddeld zo´n 25 kilometer per uur rijdt, je alle kanten op wordt gestuiterd, je een stoel krijgt zonder ruggensteun en degene voor je de stoel helemaal naar achter tegen jouw knieen aan drukt. Onderweg zijn er vrachtwagens die door bruggen heenzakken en jou chauffeur door een beek wil rijden en natuurlijk vast komt te zitten! Met alle pasagiers de bus moet duwen om er weer uit te komen, eindelijk kom je in Bangkok aan om weer aan je volgende avontuur te beginnen!
Deze reis is nog te boeken, maar wees er snel bij want hij is erg geliefd, zoals je begrijpt!
Bedankt voor al jullie leuke reactie,
En bedankt voor die blumen!
28 Juni 2006 - 08:44
Eveline:
Heeey Ief! Zo ontzettend herkenbaar je verhaal.. was ook zwaar onder de indruk van alles wat ik gezien heb daar! En die Bumpyroad.. ik heb gelukkig geen bus uit de sloot hoeven duwen!!!!!! Maar wel indrukwekkend te zien hoe alle mensen wonen.. zo'n armoede, maar in de houten hutjes hebben ze wel een tv.. volg jij m nog? Ik jou wel!
Liefs Eef -
28 Juni 2006 - 08:46
William:
Ben erbij! -
28 Juni 2006 - 09:50
Pa En Ma:
Ja, we beginnen al achterop te zitten bij je, zo echt schrijf je het. De hobbels voel ik al, maar dat is m'n ouwe stoel voor de PC. Stop niet teveel ervaringen en indrukken en groeten in je rugzak. Die wordt te zwaar voor de terugreis. Bye. -
28 Juni 2006 - 09:50
Alagourie's:
prachtig Ivo, hoop ik de bus was niet de bus waar je mee rijdt!!!! veel plezier nog we zien je gauw hé :) -
29 Juni 2006 - 21:32
Ans En Sjaak:
Wauw, wat een verhaal weer en schitterende foto's !!!
Een feest iedere keer om te lezen en te bekijken.
Kus,
Trouwens ik zie het al helemaal voor me, jij met je grote witte grijns tussen al die donkere mannetjes. -
30 Juni 2006 - 15:39
Anneke Van Der Heijden:
Beste Ivo,
Al enige tijd volg ik met veel interesse je reisverhalen, over twee maanden ga ik namelijk vrijwel dezelfde reis maken!
Is het misschien mogelijk dat ik contact met je op kan nemen (via mail) om je een paar korte vraagjes te stellen? Je zou me er enorm mee helpen!
Geniet nog van je prachtige reis!
Groeten,Anneke