Goodmorning Vietnam!
Door: Ivo
Blijf op de hoogte en volg Ivo
27 Mei 2006 | Vietnam, Hanoi
Wat een gekke bende om hier in Vietnam met zijn vieren te zitten. We vermaken ons hier prima in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Op elke hoek van de straat hoor je: "Motobike, you want Motobike?" In de stad krioelt het van de scooters, iedereen heeft wel een scootertje en vliegt daarmee door de straten van Hanoi, wij natuurlijk ook! In het begin nog achterop bij andere, maar aan het einde van de week rijden Pim en ik als twee Schumachers door de straten van Hanoi, en een lol dat we hebben. Het is echt schitterend om tussen de Vietnamezen heen te scheuren en voluit mee te toeteren, want dat doen ze hier bij het minste of geringste. Haal je iemand in, even toeteren. Wil er iemand oversteken, even toeteren. Springt het stoplicht op groen, even toeteren. Kijkt er iemand naar je, even toeteren. Het lijkt alsof ze constant op de claxon zitten te drukken. Het is dan ook een hels kabaal als je door de stad loopt.
Na twee dagen drukte werd het tijd voor wat ontspanning, op naar Halong Bay. Een groot natuurreservaat aan de kust. We varen met een boot op het water tussen allemaal bergen en rotsen. 's Ochtends wordt je wakker en het eerste wat je doet is een frisse duik nemen vanaf de boot in het water. Af en toe moet je ook genieten van je vakantie! Tijdens de boottocht even aangemeerd bij een mooi eilandje, Monkey Island. En je raadt het al, er zitten hier apen. Na het beklimmen van een bergje, kwamen we de apen tegen. Het leken kleine onschuldige aapjes te zijn. Ze kwamen recht op ons af lopen en liepen rustig langs mij heen. Vervolgens vielen ze een van de meisjes in onze groep aan, ze werd gebeten in haar arm en liep een mooie schram op, met zowaar de vorm van een apenkop. Na veel geschreeuw en boembarie verlieten de apen het strijdveld. Na drie dagen avontuur en ontspanning weer terug naar Hanoi.
Hier gaan Babs, Onno en Pim verder met de trein naar het zuiden. Ik stap op de motor, een oude russische 'Minsk' moet mij van noord naar zuid gaan brengen.
Jullie horen het wel!
27 Mei 2006 - 07:59
Eveline:
Jaaaa je bent ook naar Halong Bay gegaan! Toen ik er was was het alleen zo koud dat je niet een ochtendduik kon nemen :-( Waar gaan jullie nu heen?
Liefs uit een regenachtig en koud Nederland! -
29 Mei 2006 - 08:41
Dorien:
Hey Ief,
Echt geweldig hoeveel je reist, nu alweer in Vietnam. Lijkt mij ook wel wat zo´n boottochtje! Veel plezier met Babs, Pim en Onno, doe ze de groeten van me.
Mijn vriendinnen zijn nu hier op bezoek en dat is ook erg gezellig. Groeten en reisze nog, dorien -
30 Mei 2006 - 20:29
Ma En Pa:
Over de hele wereld wordt getoeterd, voor alles en nog wat. Wij houden ons (soms) stil. Zo hebben we allemaal wat. Veel plezier jongen, ontdekkingsreiziger! -
30 Mei 2006 - 20:45
Riet Uit Twello:
hoi Ivo,
ook ik geniet van je mooie verhalen en al je belevenissen. ik ben je eerste klant voor accupuntuur!!!! goeie reis, geniet ervan. groetjes ook van Michel en Chris -
31 Mei 2006 - 09:42
Michiel:
geweldig om jou mooie verhalen te lezen op mijn saaie werk (groot verschil: vietnam en full-time werken)
veel plezier nog! -
03 Juni 2006 - 11:02
Gary (from St Petersbourg):
hey there man so i see yr in vietnam right now hugh hope its good im in Malaysia where ya gonna be goin next how many more countries ya got left on the Itenerary -
04 Juni 2006 - 14:23
Alagourie's:
wat leuk he ivo. in Syrie wordt veel getoeterd. vooral als een lekker ding ziet, nou dat wordt een feest. hahah
we missen toetern veel hier, zou je voor ons wat extra willen toetern, toet toet toet......veeeeeel plezier -
17 Juni 2006 - 22:13
Ans:
Hoi Ivo,
Waar blijft je volgende spannende verhaal?! Ik las vandaag in de krant over de vele pollen die hier in de lucht dwarrelen (dit jaar extra erg) en dacht: maar goed dat Ivo zo'n eind weg is! maar voor de rest, mag je best weer een keer terugkomen, hoor! groetjes ook van Sjaak